Software voor de horeca, heb je het nog niet, dan wil je het zo snel mogelijk hebben. Het neemt je namelijk bergen werk uit handen! En: nooit meer geklungel met onleesbare bonnetjes, onduidelijke afschrijvingen of dubieuze schoonmaakregels, je houdt het immers allemaal digitaal bij.
De bonnetjes: snel, duidelijk en efficiënt
De zwarte brigade oftewel de bediening zal als eerste in juichen uitbarsten wanneer je horeca software aanschaft. De pennen en de blocnootjes kunnen dan opgeborgen worden, want obers en serveersters tikken alles in terwijl ze op het terras staan. Dankzij de wifi worden bestellingen sneller dan ooit richting bar en keuken verzonden. Dit levert heel veel tijd op.
Geen onleesbare bonnetjes meer, geen misverstanden
Het is wel zaak voor de bediening dit goed te timen: een kok wil niet te veel bonnen tegelijk af moeten werken. Het heen en weer lopen tussen tafels en keuken heeft alleen nog als functie om bestellingen op te halen. Dat scheelt dus letterlijk de helft! Geen onleesbare bonnetjes meer, geen misverstanden over of er nu wel of geen kaas op de uitsmijter moest.
De gast profiteert!
Gecombineerd met het gebruik van een mobiel pinapparaat, hetgeen ook weer kilometers lopen per dag uitspaart, kunnen de terrastijgers hun energie nu meer in de gasten stoppen – en dat is wat je wilt. Geen grotere ergernis op een terras dan een vraag willen stellen aan een serveerster of ober die zichtbaar haast heeft. Maar niet alleen je personeel en de gasten hebben er profijt van.
Financiële huishouding
Ook jij en je accountant kunnen à la minute zien wat er geconsumeerd wordt, welke producten snel lopen en welke minder, of er geld mist in de kas of juist hoeveel fooi er is, en wat er de volgende dag besteld moet worden bij de leveranciers. Je kunt je aanbod op je volgende menukaart snel aanpassen aan de vorige, in keiharde cijfers is namelijk zichtbaar welke gerechten en dranken het beste lopen.
HACCP
De witte brigade heeft eveneens baat bij een efficiënt werkend haccp-systeem. Mooi dat nu digitaal bij te houden is welke schoonmaakklussen er gedaan moeten worden. Geen stoffige, vette map meer in de keuken waar met hanepoten HACCP op gekalkt staat – een regelrechte belediging voor een keuken. Eén blik op het scherm biedt duidelijkheid. Dat werkt heerlijk, dat geeft rust! Kijk ook eens naar de mogelijkheden van een haccp-labelprinter.
Koken is liefde
Tijd is geld, en koken moet met liefde gebeuren. De gouden regel: bereid elke maaltijd alsof deze voor je geliefde bestemd is. Dit geldt ook voor de manier van bedienen. Welnu, alle tijd die je uitspaart, kun je gebruiken om mooie nieuwe gerechten te verzinnen en die te allen tijde met hetzelfde enthousiasme bereiden. Topchef Gordon Ramsay hamert er niet voor niets dagelijks op. Niet geheel toevallig is hij dezelfde man die wekelijks onder luid gejuich restaurants van horeca software voorziet.
Geef een reactie